Medicina koja liječi. Srca koja brinu.

CT 64 svih organa

Plava poliklinika je prva  privatna ustanova na području Tuzlanskog kantona, koja posjeduje najsavremeniji CT uređaj, a koji je trenutno hit u svijetu kompjuterske tomografije. Njegovo ime je Siemens Somatom Sensation 64! Kako mu samo ime kaže, ovaj uređaj je senzacija u svijetu digitalnih radiološko-dijagnostičkih metoda pregleda. On predstavlja tehnološki vrhunac u razvoju CT-uređaja zbog kvalitete obrade i zaštite pacijenta od suvišnog zračenja. Ovaj uređaj omogućava vrhunsku kvalitetu pregleda u svim organskim sistemima, poput probavnog sistema i abdomena, zatim prsišta, pluća i medijastinalnih organa, neurološkog sistema, pregleda u području glave i vrata, te mišićnog i koštanog sistema.

Somatom Sensation 64 također omogućava izvođenje CT-angiografije aorte i njenih ogranaka, karotidnih te arterija ruku i nogu, kao i arterija mozga.

Prednost među sličnim uređajima zadnje generacije, ogleda se u tome da omogućava snimanje i analizu prohodnosti krvnih sudova srca (koronarnih arterija). CT-koronarografija predstavlja alternativu klasičnoj, kateterskoj koronarografiji, od koje je ugodnija i sigurnija za pacijenta, budući da je minimalno invazivna metoda.

Velika prednost u odnosu na ranije modele Somatoma je napredna tehnologija koju  posjeduje ovaj uređaj. Ona mu omogućava da za isto vrijeme trajanja jednog skeniranja dobije dvostruko više informacija. Krajnji rezultat je zapanjujući! Samo jednim skeniranjem dobijamo 64 presjeka visoke rezolucije.

Napominjemo da u Plavoj Poliklinici  još od 2007. godine, građani koji imaju regulisano zdravstveno osiguranje, mogu sebi u našoj ustanovi osigurati visokosofisticirane preglede. U njih spada i pregled sa CT uređajem. Način, forma i princip snimanja kompjuterske tomografije (CT-a).

Komentari su isključeni.