bsen

 << Porodilište   << Zašto porođaj u Plavoj poliklinici??   << Prva beba u našem porodilištu  << Intervju za gugu.ba << Moj porođaj u Plavoj poliklinici << Plaćanje na rate

Zadovoljstvo naših pacijenata kvalitetom i obimom medicinskih usluga, te naša temeljna zamisao da na jednom mjestu spajajući stručno znanje i iskustvo, uz najsavremeniju opremu, pružimo uvijek i najbolje zdravstvene usluge, glavni je motiv za ponovno otvaranje porodilišta  ZU „Plava poliklinika“ Tuzla. Sada smo zaposlili i angažovali veći broj stručnjaka kako bi u potpunosti mogli odgovoriti na sve zahtjeve naših pacijenata.

Porodilište je uređeno prema arhitektonskim  standardima za medicinsko- ginekološko-hirurške sadržaje i zadovoljava najstrože kriterije kliničke prakse. Da bismo bili što efikasniji u radu, stalno smo u kontaktu sa  pacijentima, pomno analizirajući njihove sugestije, jedan veliki broj sugestija odnosio se upravo na usluge porodilišta. Kao ozbiljni medicinski profesionalci, sve novine iz područja naših djelatnosti uvodimo u praksu, tek nakon kritičkog promišljanja, analiziranjem upita o pojedinim uslugama, uvažavajući kolika je suštinska korist  za pacijente, a pri tom provjeravajući  pouzdanost i sigurnost svake pojedinačne metode.

„Naš je cilj, umjesto traumatičnog iskustva kakav porod ponekad zna biti, napraviti što ljepši događaj i prekrasan osjećaj rađanja novog života, kojeg će se majka uvijek prisjećati u najljepšem svjetlu.“

Aktuelizirali smo  proširenje jedne od naših primarnih oblasti - ginekologije i akušerstva. Namjera je bila organizirati tim neovisnih stručnjaka obstretičara koji su prošli vrlo rigorozne procjene u struci, a s druge strane budućim majkama pružiti izuzetnu zdravstvenu njegu i sigurnost. Tako da je prava  privilegija za svakog  pacijenta biti u relaksirajućem, neposrednom kontaktu sa tako uvaženim profesionalcima.

Individualni pristup, predanost, posebno izdvojeno vrijeme za svakog pacijenta, osnažiće buduće majke u pripremi za porod, ali i za period nakon njega. Kako rađanje djeteta predstavlja najznačajniji događaj u životu majke, pa i cijele porodice, osmislili smo čitav koncept usluga od samog prijema porodilje, pa sve do odlaska kući sa novim članom porodice. Zamisao je da jedno po svemu stresno i ne baš lijepo iskustvo, zamijenimo, pružajući naše usluge, sjećanjem na najljepše trenutke susreta sa svojom bebom.

“Tamo gdje život počinje“!

                     

 

PORODILIŠTE 

                                  
„ Majke se rađaju u trenutku  kada i njihova djeca“

 Pred vama su jedinstveni programi usluga moderniziranog, savremenog privatnog  porodilišta ZU „Plava poliklinika“ Tuzla

 Svojim stalnim angažiranjem na ovom polju, dokazaćemo da je zdravlje majke i djeteta naš imperativ.

 Uz najsavremeniju medicinsku opremu, tim stručnjaka „Plave poliklinke“ vrlo odgovorno pristupa kompletnoj dijagnostici  pacijenta, omogućavajući tako i najviši vid zdravstvene zaštite i njege.

 Udobnost, i ljubaznost prilikom dolaska prilagođeni su visokim zahtjevima i različitim potrebama, te je sve podređeno pacijentima i diskreciji, a stručni nivo i savjesnost usklađeni sa svjetskim standardima.

❤ U izuzetno prijatnom ambijentu, dočekuje vas licencirani tim medicinskih radnika koji imaju dugogodišnje iskustvo i zahvaljujući stalnom usavršavanju predstavljaju sigurnog partnera u brizi o vašem zdravlju. Stručno osoblje brine i o majkama i o bebama, pružajući pomoć pri dojenju i njezi, osposobljavajući tako majke za samostalnu brigu o djetetu, po izlasku iz porodilišta.

 Apartmanski smještaj, nastojali smo urediti, kako bi obezbijedili nadzor medicinskog osoblja 24h, a ipak pacijentu priuštili potreban, VIP komfor i udobnost (kupatilo, kuhinja, terasa, TV, internet ...). Predviđen je boravak do 3 dana, ukoliko je riječ o prirodnom porodu, a za carski rez boravak je svrsishodno prolongiran (u posjeku do 5 dana).

 Sve je usmjereno na kvalitet, ugođaj,  sigurnost, relaksaciju i olakšanje poroda, zato smo uveli, psihofizičku njegu, vježbe, masaže za trudnice, kao i brojne edukacije i praktične, ali i kroz neformalan razgovor. Pacijenti su takođe u mogućnosti da izberu i relaksirano vježbanje na lopti, kao i preferirane muzičke sadržaje.

Porođajne sale uređene su po svim pravilima aktuelnih medicinskih standarda, sa prilagodljivim stolovima za rađanje, kako bi se porodilje osjećale što udobnije tokom poroda. Jedinica intenzivne njege uspostavljena je za porode carskim rezom.

 Porodilište je opremljeno uređajima za kontinuirani nadzor stanja djeteta

 Svaki pojedinac našeg medicinskog tima na visokom stručnom nivou ima zadatak da pruži pravu informaciju i uslugu  budućim roditeljima.

 Tokom  poroda  jedna od mogćnosti  je i prisustvo partnera ili članova porodice.

 Naš motiv je da budućim majkama tokom iščekivanja, na samom porodu, te nakon njega boravak učinimo prijatnijim i manje stresnim.

Smatrali smo da je budućim majkama važno ponuditi izbor mjesta gdje i kako će se poroditi. Kada je žena primjereno pripremljena za porođaj i kad su i um i tijelo usklađeni, proces rađanja, odvija se slobodno,a žena je opuštenija. Kako bi ovo „jednistveno iskustvo“ učinili još lakšim, u skladu s tim mi ćemo se i dalje truditi da udovoljavamo vašim zahtjevima, te kao vizionari širiti i dalje opseg naših usluga i pogodnosti.

Posjetite nas sa povjerenjem!

Prirodni porod

  •  Obavezna su dva pregleda kod naših liječnika prije zakazivanja termina
  •  Termin se zakazuje mjesec dana prije planiranog poroda
  •  Naši liječnici prate zadnji mjesec trudnoće
  •  Porodu omogućen pristup partnera ili članova porodice
  •  Boravak u VIP apartmanu do 3 dana sa medicinskim nadzorom 24h
  •  Analgezija (terapija za ublažavanje bolova tokom poroda)
  •  Vakcinacija
  •  Otvorena mogućnost za konsultacije sa našim liječnicima po izlasku

Usluge:

❤ VAGINALNI POROĐAJ
❤ SECTIO CAESAREA - Carski rez
❤ SECTIO CAESAREA GEMELLI - Carski rez blizanci
❤ PRISUSTVO OCA U TOKU POROĐAJA
❤ BORAVAK OCA U STACIONARU PORODILIŠTA

Zašto odabrati Plavu Polikliniku???

Cjenovnik naših usluga !!

<< Usluge Ginekologija